Wie zijn wij

Alle drie hebben we de Maanpriesteressenopleiding bij Klara Adalena gevolgd. Alledrie zijn we Vuurvrouw opgeleid door Immia Schellevis en het vuur. Daarnaast hebben we alle drie diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Bonita de Jaga

Het vuur is roodgloeiend.  Elke keer ervaar ik dit als een magisch moment. De ondersteuning van de Vuurspirits voelen. Haar eren als de grond onder ons bestaan. Haar eren voor haar vele wonderen. Vuur is zoveel meer dan woorden. Vuur is in mij tijdens het ritueel. Ik mag haar Wijsheid spreken, zwijgen, trommelen en zingen. Ik mag leiden en volgen in afstemming op de deelnemers en het Groter Geheel. 

Margo Lieverse

Naast mijn liefde voor het buiten zijn in de natuur, vind ik het heerlijk om het vuur te hoeden. Bij het vuur zak ik in mijn lijf. Voel ik me heel en “weet” ik wat er nodig is.

De combinatie van het aardse bezig zijn met hout terwijl het ritueel uitnodigt om in contact te zijn met ‘dat wat groter is dan wij’, het ‘heilige’.  De afstemming die het vuur vraagt zorgt ook voor afstemming met mezelf, iedere keer weer een laagje dieper.

 

Rita de Boer

De roep om vuurvrouw te zijn, komt diep van binnen in mij. Het vuur leert mij over het leven. Hoe ik in dit leven sta en beweeg. Bij het vuur kan ik niet anders dan mijzelf zijn. Het vuur laat niets anders toe.

Ik hou ervan vuur voor te bereiden door droog spul te verzamelen. Het vuur aan te slaan met de vuurslag, de vonk in de tondel te brengen en het vuur aan te blazen. Ik voel me rijk en vereerd dat ik vuur mag hoeden en bij mag dragen aan Vuurceremonies.